Theater Clan

Vriend van Clan? Dat Kan!

Lidmaatschap, maar dan net anders

Wij geloven dat theater meer is dan de spelers, de makers of het bestuur. Daarom kan iedereen onze vriend worden, los van of je een speler bent of niet. Wij bouwen aan een community van mensen die theater in zijn totaliteit willen beleven.

PRIJS

Een vriendmaatschap kost € 20 voor een volledig theaterseizoen van begin september tot eind augustus.

WAT ZIT ER IN HET VRIENDMAATSCHAP?

1. SAMEN NAAR THEATER

Clan maakt voor jou een selectie van zes gevarieerde professionele voorstellingen verspreid over een heel seizoen. Als vriend kan je kiezen om één, meerdere of alle voorstellingen met ons mee te gaan. Clan doet al het werk voor je, van selectie tot boeking.

Hoe zit dit praktisch in mekaar?

 • Eind juli krijg je info over alle gekozen voorstellingen: de titel van de voorstelling, het gezelschap, een korte inhoud, de datum, het uur en de locatie.
 • Je kiest naar welke je mee wil gaan en je geeft je selectie door vóór 12 augustus.
 • Clan doet alle boekingen.
 • Je krijgt een overzicht van je selectie en een vraag tot betaling van het totaalbedrag.
 • Een week voor elke voorstelling krijg je een herinnering met nog eens alle informatie.
 • Na de voorstelling praten we gezellig na.

OPGELET: Om van deze dienst gebruik te maken, dien je vriend van Clan te worden vóór 27 juli.

2. KORTING OP CLAN-VOORSTELLINGEN

Als vriend geniet je van € 2 korting op elke voorstelling die Clan brengt. Elke vriend krijgt een unieke kaart, waarmee je € 2 korting krijgt op elke voorstelling van Clan. Je zal dit eenvoudig kunnen aangeven op onze website bij het boeken van jouw tickets. De kaart wordt gecontroleerd aan de kassa. Deze korting geldt ook voor eventuele gastproducties die Clan in de toekomst zou inplannen.

3. WORKSHOPS: 

Twee keer per jaar organiseert Clan een gratis theaterworkshop in de brede zin van het woord. Van spelworkshop, tot een grafische workshop of een workshop rond theaterteksten. De datums en inhoud van deze workshops worden tijdig gecommuniceerd. Elke workshop zal wel een maximum aantal deelnemers hebben. Tijdig inschrijven is dus de boodschap.

4. ONTMOETING

Onze vrienden zijn als familie en een familie heeft een feest nodig. Om de twee jaar plannen we een Clan-fandag waar we het even niet over theater hebben, maar gewoon samen leuke dingen doen.

WAT KAN JE ALS VRIEND VAN CLAN DOEN?

Clan is een theatergezelschap dat draait op de passie en het engagement van haar vrijwilligers. Wil jij als vriend van Clan ook een bijdrage leveren, dan kan dat zeker! Wij geven graag wat suggesties mee, maar dit is in geen geval een verplichting. 

Wat kan je doen?

ONLINE

 • Door ons te volgen op Instagram en facebook en daar veel van onze posts te liken en te delen, help je ons met het breed verspreiden van onze communicatie.
 • Je kan ook vrienden uitnodigen om deel te nemen aan een facebook-evenement en hen zo op de hoogte brengen van onze nieuwste producties. Wil je graag meer uitleg over hoe dit juist moet? Geef ons dan een seintje en wij overlopen met jou de mogelijkheden.

COMMUNICATIE

 • Per voorstelling voorzien wij affiches en flyers. Het is vaak een hele klus om die verspreid te krijgen in Lier en haar aanpalende gemeentes. Hier kan je een handje helpen door op een zaterdag een uurtje of twee flyers rond te delen of affiches op te hangen. Clan voorziet mapjes en plakband om het extra vlot te laten verlopen.

ACHTER DE SCHERMEN

 • Ben je handig met een hamer of een zaag? Word je vrolijk van een verfborstel in je handen? Dan kan je altijd komen helpen bij het maken van het decor.
 • Beschik je over een lichte vrachtwagen of aanhangwagen en zit je er niets mee in om decorstukken te vervoeren? Dan kan ook dat een grote hulp zijn.
 • Wil je een bar ook eens langs de andere kant leren kennen? Word dan deel van onze barploeg en kom af en toe tappen. Elke tapper krijgt een vrijkaart voor een volgende productie.

ONDERSTEUNING

 • Als regisseur is het niet altijd makkelijk om het overzicht te bewaren. Een goede regie-assistentie of productieleiding is hiervoor een must. Iemand die de regisseur kan bijstaan in de artistieke en technische voorbereiding van een productie. Deze persoon hoeft niet op elke repetitie aanwezig te zijn, maar engageert zich wel om op regelmatige basis bij het proces betrokken te zijn.

UITSCHRIJVEN OF VERNIEUWEN

Het vriendmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Op het einde van elk seizoen kan je opnieuw intekenen.

SCHRIJF JE HIER IN